Welkom Gezichtsbehandeling S.P.A. Aromatherapie Weleda Massagetherapie Hot Stone Massage Boutriba Voetendetox Kleurenanalyse

Huidverzorging

Lichaamsverzorging

Zelfzorg Geneesmiddelen en
gezondheidsproducten

Mamabehandeling

 

Weleda

De filosofie van Weleda is: “In harmonie met mens en natuur”, dat uit zich in het logo van het bedrijf, tot de productiemethoden, de verpakkingen en de mensen die er werken.
Weleda wil bijdragen aan de gezondheid van de mensen en aan een gezonde aarde door het produceren en het verhandelen van natuurlijke, dier- en mensvriendelijke geneesmiddelen en huid- & lichaamsverzorgingproducten.

De puur plantaardige grondstoffen worden over de gehele wereld geteeld, zowel op eigen grond, als ook door boeren waarmee een langdurig partnerschap is aangegaan.
Door het sluiten van Fair trade-overeenkomsten helpt Weleda hen op economisch en sociaal gebied.

Wie was Weleda?
Weleda leefde vlak bij het beroemde heiligdom v/d Externsteine op de oevers van de rivier Lippe, in wat nu Duitsland is. Ze behoorde tot de stam v/d Brukteren. Hoewel ze bekend was als genezend priesteres, werd ze ook vereerd als profeet. Velen kwamen van ver om haar hulp en advies. Ze vroegen haar om zegen voor contracten en overeenkomsten en ze werd gevraagd om te bemiddelen bij geschillen. De Romeinse geschiedschrijver Tacitus noemt haar verschillende keren in zijn geschriften. De Weleda waarnaar het bedrijf vernoemd is, was de laatste van velen deze naam droegen. Vroeger was de naam Caesar, de aanduiding van een machtige leider, werd Weleda pas later een persoonlijke naam.

Wat betekent het beeldmerk?
Het beeldmerk van Weleda werd in 1921 ontworpen door Rudolf Steiner en bestaan uit 3 delen: een centrale rechtopstaande staf, een eromheen slingerende vorm en 2 op elkaar inwerkende buitensegmenten. Mercurius, boodschapper van de goden, vormde de inspiratie voor het onderwerp v/d staf. Hij staat voor waarheid en betrouwbaarheid en symboliseert de verbinding tussen hemel en aarde. De slingerende lijn vertegenwoordigt de slang, het symbool van genezen. In de Griekse mythologie van Aesculapius, de god v/d geneeskunde, afgebeeld met een staf omstrengeld door een slang ( de Caduceus, symbool van dokters). De buitenste delen van het Weleda-beeldmerk zijn door Rudolf Steiner bedacht zonder enige oude of mythologische verwijzingen. Ze suggereren een omsluitende bescherming en sociale interactie. Dit associatieve principe drukt het idee uit van geven en ontvangen, produceren en consumeren, arts en patiënt.

 

© Copyright 2010 Galanthus